Praet: "Ik heb best wel geduld"

WOENSDAG, 26 OKTOBER 2011, 13:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dennis Praet start vanavond voor de tweede keer in de basis bij Anderlecht. Gisteren sprak hij aan de zijde van Ariël Jacobs de verzamelde pers toe. "Ik hoop dat ik tegen Rupel Boom bepalend kan zijn", aldus Praet.


"Ik ben tevreden dat ik in de selectie zit, maar natuurlijk ben ik benieuwd of ik ook mag starten", zo begon een ontspannen Praet zijn persbabbel. "Ik train dagelijks met de A-ploeg en pak het beter en beter op. Het gaat ook goed op school. De combinatie is niet makkelijk, maar haalbaar. Mijn eerste rapport was in elk geval heel goed."

Praet is afkomstig van Leuven, maar deelt nu in Anderlecht een appartement met enkele andere jeugdspelers. "'s Morgens worden we met een busje opgehaald. Dan zit ik twee uur op school. Daarna kom ik naar Neerpede voor de training en eet ik op de club. Dan gaat het terug naar school. Morgens is er een soort mama die ons ontbijt geeft, 's avonds krijgen we eten op de academie."

Het leven van de jonge Praet is veel drukker dan dat van de doorsnee jongen van 17. "Je moet er wat voor over hebben als je profvoetballer wil worden. In het appartement mogen we sowieso geen meisjes op de kamer ontvangen. We moeten 's avonds ook nog wat studeren."

Barcelona

Als ontspanning spelen de jongens vaak op de PlayStation. "Ik kies dan voor Barcelona. Dat is mijn favoriete club. Maar ik weet dat het heel moeilijk wordt om daar ook effectief ooit te spelen. Xavi en Iñiesta zijn mijn fa-voriete spelers, omwille van hun speelstijl, snelheid van uitvoering en vista."

Die vista is ook één van de kwaliteiten van Praet. "Klopt, maar er moet bij mij nog veel duelkracht bijkomen. Ik ben nog niet volgroeid, ik moet nog uitzetten. Ik heb best wel geduld."

Bron: Het Laatste nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.