Wilmots: "Geen paniek, Vargas komt er wel"

WOENSDAG, 26 OKTOBER 2011, 13:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens zijn invalbeurt op Westerlo bakte Ronald Vargas er niet veel van. Wanneer wordt hij weer de oude na zijn knieblessure? Dat vroeg La Dernière Heure aan ervaringsdeskundige Marc Wilmots. "Geef Vargas gewoon wat tijd.".


Wilmots onderging tijdens zijn carrière liefst twaalf operaties. "De eerste twee à drie weken dat je weer met de groep meetraint, gaat alles super", zo vertelt hij. Daarna volgt meestal een terugval. "Je krijgt minder gevoel. Het is alsof de bal plots vierkant is geworden."

"Toen ik in 1998 terugkwam na een enkelbreuk, ging het de eerste twee weken super. Daarna werd ik ziek en gedurende een maand ging het echt niet. Je mag alles proberen, het lukt niet. Kijk nu ook naar Franck Berrier bij Standard", aldus Wilmots.

De mentale kracht van de speler moet dan bovenkomen. "Hoe sterker je bent in het hoofd, hoe sneller je door deze periode heen komt. Je moet blijven werken. Het is ook belangrijk steun te voelen van de technische staf en het bestuur in die periode. Het is frustrerend, maar je moet geduld hebben."

Dat Vargas zijn oude niveau binnenkort weer haalt, daar is Wilmots van overtuigd. "Ook de buitenwereld moet hem nu de tijd geven. Vargas heeft niet meer de knie van een jaar geleden. Maar hij zal snel zijn vorm van voordien weer halen en één van de beste spelers in de Belgische competitie zijn."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.