Realistisch Rupel Boom wil vooral genieten

WOENSDAG, 26 OKTOBER 2011, 12:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Niet alleen voor de fans, ook voor veel spelers is de de partij op Anderlecht de match van het jaar. Al zijn ze wel realistisch: "Elke match moet gespeeld worden. Al zullen we wel een mirakel nodig hebben om Anderlecht te wippen."


"Ik hoop uiteraard de schade te beperken, maar ik besef dat de kans op een pandoering zeer reëel is", vertelt doelman Ruben Smet in Het Nieuwsblad. "Wij zijn momenteel een middenmoter in derde klasse. Zij spelen alles kapot in eerste klasse en Europees."

Dat Anderlecht zijn beste spelers aan de kant laat, is volgens hem niet noodzakelijk een voordeel voor Boom. "Als straks spelers als Iakovenko en De Sutter spelen, zullen zij zich willen bewijzen. Die gaan er negentig minuten volle bak tegenaan. Daar moet je niet aan twijfelen."

Wesley Snoeys: "Genieten en nooit vergeten"

Ook verdediger Wesly Snoeys geeft zijn team niet veel kans. "Ik denk niet dat we ons veel illusies moeten maken. In principe is ons bekeravontuur straks voorbij, tenzij de voetbalgoden een mirakel voorzien", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "We moeten proberen een afstraffing te vermijden. Ik wil geen 8-0 of zo. Het moet nog plezant blijven."

"We gaan ons in elk geval niet ingraven. Dat heeft geen zin. We gaan ervan proberen te genieten. We hebben hard gewerkt om hier te raken. De meeste spelers van Boom spelen één keer in hun leven tegen Anderlecht. Wat het resultaat straks ook mag zijn, dit vergeten we nooit."

Coach Johan Houben: "Minieme kans"

Johan Houben, de coach van Rupel Boom, ziet de wedstrijd op Anderlecht als een beloning voor de mooie bekercampagne van zijn ploeg. "Dit is een unicum en een beloning voor het afgelegde parcours, maar toch moeten we er voor gaan. 'Genieten en voetballen': dat heb ik mijn spelers meegegeven, een recept dat ook werkte tegen OHL."

"tegen dit Anderlecht in vorm maken wij slechts een minieme kans", aldus een realistische Houben in HLN. "Zeker als je de voorbereiding naast elkaar legt: bij ons moest iedereen speciaal een dag verlof aanvragen om de match nog maar te kunnen spelen."

Voorzitter Walter Leys: "We vrezen afstraffing"

Voorzitter Walter Leys blikte gisteren bij Sporza al vooruit op de match van straks. "We vrezen voor een afstraffing, maar we hopen er natuurlijk niet op. Het verschil zal groot zijn, dat zal wel duidelijk worden. Maar we gaan er het beste van maken, dat hebben de spelers mij toch beloofd."

"We willen de strijd met open vizier aangaan. En wie weet ... In Leuven zorgden we ook voor een stunt", durft Leys toch een beetje dromen."Het wordt sowieso een uniek feest."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.