Gillet: "We kunnen niet altijd met 5-0 winnen"

MAANDAG, 24 OKTOBER 2011, 10:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen Westerlo scoorde Guillaume Gillet al zijn vijfde treffer van het seizoen. Zijn kopbal was goed voor drie punten. "Het spel was niet goed vandaag, maar we hebben getoond dat we ook op karakter een match kunnen winnen."


"Dit is een overwinning op karakter", vertelde Gillet na de wedstrijd. "Het spel was vandaag niet denderend, maar je kunt niet elke week met 5-0 winnen. Eigenlijk hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. Nog in de eerste minuut kregen we een mooie kans met Canesin. Als die was binnengegaan, hadden we op rozen gezeten. Nadien zijn we op het tempo van Westerlo gaan voetballen. Ik denk dat we die eerste helft aan 50 % van ons kunnen hebben afgehaspeld."

Ariël Jacobs moest zijn spelers tijdens de rust dan ook even wakker schudden. "Ik kan je zeggen dat de coach niet echt tevreden was. Ik vond dat het na de pauze veel beter liep. We dwongen Westerlo in het defensief en voetbalden voortdurend op hun helft. We hebben nooit gepanikeerd en zijn altijd in een goede afloop blijven geloven."

Topschutter

Het doelpunt tegen Westerlo was voor Gillet al zijn vijfde van het seizoen. Hiermee is hij clubtopschutter. "Het is altijd leuk als je beslissend kunt zijn voor je team. Dat ik met die goal ook nog eens topschutter van de ploeg ben, is ongelooflijk."

"Ik zit voor het ogenblik in de flow en dan zit alles mee. Maar het klopt dat ik me enorm goed voel in die rol op het middenveld. Dat ik ook zo gevaarlijk kan zijn op stilstaande fases ontdek ik pas dit seizoen. Mbokani en Juhasz krijgen bij corners en vrijschoppen de meeste aandacht en daar kan ik van profiteren."

Bron: Het Laatste Nieuws






Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.