Selectie: Westerlo - Anderlecht

ZATERDAG, 22 OKTOBER 2011, 12:24 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Zondagmiddag maakt Anderlecht de traditioneel moeilijke verplaatsing naar het Kuipje. Ariël Jacobs selecteerde een 21-koppige kern voor de wedstrijd tegen Westerlo. Achter de naam van Dieumerci Mbokani staat nog een vraagteken.


De Congolese spits zit wel in de selectie, maar sukkelt sinds de partij op Graz met de adductoren. Ronald Vargas, die donderdag ontbrak in Oostenrijk, is er opnieuw bij. "Ronald heeft af en toe na het spelen nog last van zijn patellapees", verklaarde Jacobs. "Het is volkomen normaal dat een speler die zo’n zware operatie onderging, daar ook nadien nog een tijdje hinder van ondervindt", weet hij. "Ik herinner me dat Jan Polak dat nog zo’n twee maanden gevoeld heeft."

Zondag wacht dus Westerlo. In een niet zo ver verleden nog het zwarte beest van Anderlecht. "We staan aan de leiding in de competitie en iedereen verwacht dan ook dat we er zondag opnieuw zullen staan in het Kuipje", aldus Jacobs. "Maar Westerlo heeft de punten ook hard nodig en wees er maar zeker van dat ze het ons niet makkelijk zullen maken ..."

Grote wijzigingen in het elftal van paars-wit moeten er niet verwacht worden. "Iedereen spreekt altijd maar over roteren, maar als het dan misloopt en je verliest punten dan vraagt men zich af of dat roteren eigenlijk echt wel nodig was ..."

Selectie: Biglia, Deschacht, De Sutter, Fernando, Gillet, Jovanovic, Juhasz, Kanu, Kljestan, Kouyate, Marecek, Mbokani (?), Odoi, Praet, Proto, Roef, Safari, Schollen, Suarez, Vargas, Wasilewski



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.