Jacobs: "Concentreren op groepswinst"

VRIJDAG, 21 OKTOBER 2011, 10:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor Ariël Jacobs won Anderlecht verdiend van Sturm Graz. "We wisten dat dit geen beslissende, maar wel een heel belangrijke match kon zijn. Over het geheel van de partij valt er niets te zeggen op onze overwinning", zo vindt hij.


"Ik denk dat we in deze wedstrijd de euforie van de overwinning tegen Standard van ons af moesten zetten", zo begon hij zijn analyse. Het gevoel van zondag was duidelijk nog aanwezig. Anderlecht speelde voor de rust met te veel zelf vertrouwen en miste daardoor een resem kansen.

"Het is jammer dat je in voetbal geen time-out kan vragen, want anders had ik dat gedaan. Je voelde dat wij overwicht hadden. De bal circuleerde goed, maar wel op het ritme van Graz. We kenden te weinig diepgang en als we voor doel kwamen, duurde het te lang. Dan maakten we slechte keuzes, waren we te egoïstisch of hadden we een ander niet gezien", zo klonk het kritisch.

Prima verdediging

Na de rust kwam Sturm even opzetten, maar Anderlecht hield al bij al eenvoudig stand. "Als ze echte kansen zou gehad hebben, dan zou dat onze schuld geweest zijn. Sturm had voordien vooral achter de bal moeten lopen. Maar net in het kwartier waarin onze tegenstander op zijn best was, hebben wij twee keer gescoord. Dat is voetbal."

Anderlecht hield dus opnieuw de nul. In de drie poulematchen incasseerde het amper één doelpunt. "Het stemt mij tevreden dat wij de laatste tijd niet alleen weinig goals incasseren, maar dat we ook weinig kansen weggeven. Dat is voor mij een heel belangrijk element. De andere spelers staan de verdediging ook goed bij. Bij balverlies werd het evenwicht goed bewaard in de ploeg."

Kwalificatie en groepswinst

Op 3 november kan Anderlecht zich thuis verzekeren van de volgende ronde. Eén punt tegen Sturm Graz volstaat. "Niemand had gehoopt dat we na vier speeldagen al zekerheid zouden kunnen bekomen om door te gaan. Dat over twee weken alles al gezegd kan zijn over Europees doorgaan, is een prima zaak voor ons", aldus Jacobs.

"Als de kwalificatie de volgende wedstrijd binnen is, dan kunnen we ons gaan concentreren op de strijd om de eerste plaats. Maar ik denk dat die strijd om de eerste plaats pas beslecht zal worden op de laatste speeldag, in onze thuiswedstrijd tegen Moskou."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.