Van Holsbeeck: "Gaan voor groepswinst"

DONDERDAG, 20 OKTOBER 2011, 15:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de aanloop van Sturm Graz - Anderlecht spreekt Herman Van Holsbeeck de Europese ambities van de club uit. "Overwinteren is het objectief", is hij duidelijk. "Pakken we hier punten, dan zetten we een grote stap."


"Met 4 op 6 tegen Graz verwerven we zekerheid. Maar 6 op 6 zou nog beter zijn", zo weet de Anderlecht-manager, die zelfs nog een stap verder wil gaan. "We moeten voor groepswinst durven gaan. Die eerste plaats geeft in de volgende ronde toch wat voordelen."

"Los van die koppositie is een kwalificatie ook belangrijk voor de groep. We moeten iedereen, ook bankzitters, betrokken houden bij de ploeg. En dat kan door op zoveel mogelijk fronten actief te zijn. Concurrentie wordt binnen onze kern de grootste motivatiefactor. Met ons transferbeleid hebben we die concurrentie aangescherpt, in alle linies."

Defensieve organisatie

Van Holsbeeck heeft ook zijn idee over hoe Anderlecht het straks moet aanpakken. "Ik heb van mijn voorzitter en die heeft zoveel meer Europese ervaring geleerd dat Anderlecht zijn grootste Europese successen heeft weten te rapen vertrekkende vanuit een goede defensieve organisatie."

"We hebben dat onlangs nog in Moskou ervaren. Persoonlijk zou ik het tegen Graz niet anders doen", zo klinkt het.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.