Biglia: "Beste Anderlecht sinds ik hier ben"

DONDERDAG, 20 OKTOBER 2011, 13:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia verwacht straks opnieuw een groots Anderlecht tegen Sturm Graz. "We zijn naar hier gekomen voor de drie punten", zo klinkt het ambitieus. "Eén punt is onvoldoende om al zekerheid over de volgende ronde te verwerven."


Hoewel het momenteel prima loopt, denkt Biglia niet dat Anderlecht meteen alle offensief geweld in de strijd gooit. "Het zou dom zijn blind aan te vallen. De trainer zal wel zijn tactisch plannetje klaar hebben. We moeten rekening houden met de tegenstander, Sturm Graz is een goeie ploeg. Dat lieten de scoutingsverslagen duidelijk uitschijnen", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

"Maar de lat mag hoog liggen", zo gaat hij verder. "Dit is het beste Anderlecht sinds ik hier in 2006 aankwam. Het bestuur is er deze zomer in geslaagd heel wat ervaren spelers binnen te halen die al gepresteerd hebben bij Europese topclubs. We mogen dus ambitie tonen."

Blessure

Zondag tegen Standard moest Biglia met een blessure naar de kant. Raakt hij fit straks? "Het probleem situeert zich aan mijn scheenbeen. De blessure is de voorbije dagen intensief behandeld. Ik hoop echt dat ik het haal, want ik wil zó graag die wedstrijd spelen."

Eerder deze week opperde het Anderlecht-bestuur dat Biglia zich best laat opereren als het Europees 4 op 6 haalt. Wat denkt hij hier zelf van? "Mijn makelaar komt naar België om dat te bespreken met het bestuur. Ik wacht af wat mij aangeraden wordt", zo vertelt hij hierover.

"Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden spelen. We moeten een oplossing vinden waardoor ik zo weinig mogelijk matchen mis. Maar ik heb ook geen zin om de belangrijkste matchen van het seizoen te missen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.