De Wilde: "We staan op kruispunt met keepers"

WOENSDAG, 19 OKTOBER 2011, 14:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na Anderlecht 14 jaar gediend te hebben als doelman, is Filip De Wilde nu bezig aan zijn derde jaar als keeperstrainer. Met Silvio Proto heeft hij een topper in handen. Mocht die vertrekken, dan staan er twee talenten klaar.


In de vorige Europese wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou hield Proto Anderlecht recht met enkele schitterende reddingen. De Anderlecht-doelman acteert al langer op een erg hoog niveau. "Dat hij dit niveau haalt, is helemaal zijn verdienste", zo vertelt De Wilde hierover in Het Laatste Nieuws.

"Dat hij enkele weken geleden neen zei tegen de Rode Duivels vind ik wel een beetje spijtig. Ja, Silvio weet dat Mignolet en Courtois voorrang krijgen, maar in voetbal kan alles snel veranderen", zegt zijn trainer. "Of Proto ook naar het buitenland moet? Hij is er alleszins ambitieus genoeg voor."

Als het ooit zo ver komt, heeft Anderlecht al vervangers klaar. "Met de komst van Kaminski hebben we ook al aan eventuele opvolging gedacht en volgend jaar moet ook Davy Roef definitief in de A-kern kunnen komen. Eindelijk nog eens een keeperstalent dat doorstroomt. We staan op een kruispunt, want het contract van Cordier en Schollen loopt af en het is belangrijk dat jonge doelmannen zien dat ze kansen krijgen."

Ook het contract van De Wilde loopt eind dit seizoen af. "Ik heb nog niets gehoord om bij te tekenen, maar ik verwacht geen problemen", klinkt hij gerust. "Ik heb wel de ambitie om ooit hoofdcoach te worden, maar voorlopig zit ik goed in dit geweldige trainingscomplex van Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.