De Wilde: "Sturm Graz is weer een topploeg"

WOENSDAG, 19 OKTOBER 2011, 12:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een andere Belg met een verleden bij Sturm Graz is Filip De Wilde. Hij speelde er in 2003 een half jaar. Hij schat zijn ex-club hoger in dan Jan-Pieter Martens doet. "Ze misten de Champions League maar op het nippertje."


De Wilde ruilde in augustus 2003 Anderlecht voor Graz. Hij bleef er slechts een half jaar, omdat hij zijn familie miste. In die tijd was Sturm Graz een topclub die Champions League speelde. Nadien ging Sturm door een dal, waar het nu weer uit kruipt.

"Ze spelen al sinds een paar jaar weer Europees en vorig seizoen zijn ze kampioen geworden", zo vertelt De Wilde in Het Laatste Nieuws. "Ze hebben de Champions League maar op het nippertje gemist door er tegen BATE uit te gaan. In de competitie hebben ze een beetje een moeilijke start gekend, ook door blessures. Maar op dit moment zijn ze voor mij opnieuw een topploeg in Oostenrijk."

Toch gaat Anderlecht volop voor de winst tegen de Oostenrijkers. "Mocht dat lukken, dan zouden we een hele grote stap zetten. Maar het moet nog waargemaakt worden, want na een mindere periode zijn de resultaten van Sturm Graz nu toch weer beter", zo besluit De Wilde.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.