Martens: "Mirakel als Graz van Anderlecht wint"

WOENSDAG, 19 OKTOBER 2011, 12:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Belg Jan-Pieter Martens speelde tussen 1997 en 2002 voor Sturm Graz. Hij volgt de ploeg nog steeds en kan goed inschatten hoe sterk ze zijn. "Ik zie Anderlecht minstens twee keer scoren. Mbokani en Jovanovic zijn te goed."


Sturm Graz werd vorig jaar kampioen in Oostenrijk. Een onverwachte titel, zo beweert Martens in Het Laatste Nieuws. "Zoals Lierse in België eens kampioen speelde", zo zegt hij. "Sturm speelde nu kampioen omdat de groten Salzburg en Austria het lieten afweten. Nu staat Sturm zesde, dat is op hun plek."

Martens, die in België doorbrak bij KV Mechelen en daarna via Roda JC in Oostenrijk belandde, geeft zijn ex-club niet veel kans tegen Anderlecht. "Ik zou het een mirakel vinden als Sturm van dit Anderlecht wint. Een 0-0 zou ik al een succes vinden."

"De uitdaging voor Sturm is om thuis geen doelpunt binnen te krijgen. Maar ik zie dat niet gebeuren, ik zie Anderlecht veel ruimte krijgen en met hun kwaliteiten minimaal twee keer scoren. Suarez is helemaal opengebloeid en Jovanovic en Mbokani zijn absoluut té goed voor België."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.