Van Holsbeeck: "In januari mag niemand weg"

DINSDAG, 18 OKTOBER 2011, 14:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op de fandag werd Herman Van Holsbeeck nog zwaar uitgefloten, maar vandaag ziet hij dat zijn team goed draait in België en Europa. Met twee geslaagde risicotransfers heeft de manager hier ook een groot aandeel in.


Herman Van Holsbeeck komt van ver. Het fluitconcert dat hij op de fandag kreeg raakte hem diep, maar toch besloot hij verder te doen. "Ik moet Philippe Collin en de voorzitter nog altijd bedanken voor hun steun in de moeilijke momenten", zegt hij daar nu over in Het Laatste Nieuws.

"Wat Roger Vanden Stock me op die fandag gezegd heeft, zal me altijd bij blijven. Het komt erop neer dat je als bestuurder een bepaalde afstand moet nemen. Het is nooit zo slecht als men zegt, en als men zegt dat het formidabel is, is het nooit zo goed."

Jovanovic en Mbokani

De kritiek van de supporters was natuurlijk te begrijpen. Anderlecht had dramatische play-offs achter de rug en de beloofde grote namen waren nog niet aangetrokken. "We wisten al van in mei dat we Mbokani en Jovanovic wilden halen, maar toen de competitie begon op OH Leuven, waren de transfers van Lukaku, Jova en Dieu nog niet rond", aldus Van Holsbeeck.

Een beetje later dan gehoopt raakten deze transfers toch rond en de laatste twee toonden zich intussen al van goudwaarde. "Mbokani had weinig gevoetbald, dan denk je dat die toch wat tijd nodig heeft. Het feit dat hij zo snel op dit niveau speelt, bewijst dat hij een absolute topspits is."

"Met Jovanovic is er een persoonlijkheid bij gekomen. Het waren twee spelers die we nodig hadden. Met Juhasz, Biglia en Jovanovic hebben we nu echte leiders in elke linie", stelt de Anderlecht-manager.

Onrust

Een Mbokani in topvorm is te goed voor België, dat beseft Van Holsbeeck ook. Maar een snel vertrek, sluit hij uit. Iets wat ook voor andere spelers geldt. "Als Suarez Europees zo blijft spelen als hij tot nu toe gedaan heeft, dan weet je dat we snel zullen worden geconsulteerd voor hem. Maar in januari gaan we iedereen houden, want deze competitie is te belangrijk." De kampioen van deze jaargang mag immers direct naar de Champions League.

Een ander gevaar voor de rust binnen de groep is het feit dat sommige spelers meer op de bank zitten dan hen lief is. Dit weekend nam Canesin er plaats en ook Vargas zit er al langer dan hem lief is. "Daarom is Europees overwinteren zo belangrijk. Dan speel je constant drie wedstrijden per week, dan heb je iedereen nodig en kan je iedereen ook tevreden houden."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.