Collin: "Inspiratie gehaald bij grootste clubs"

DINSDAG, 18 OKTOBER 2011, 11:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Philippe Collin stelde gisteren met veel trots het gloednieuwe trainingscomplex van Anderlecht voor. 15 miljoen euro kostte het en het kan de concurrentie met de Europese top aangaan. "Het moet hier ruiken naar voetbal."


"Alles wat met het sportieve te maken kan hebben, zit hier”, zo vertelt Collin over het nieuwe centrum. Zo is er onder meer een groot bureau voor de trainers. “Hier zitten alle trainers, van de A-ploeg tot en met de U15. En net als iedereen die op technisch gebied werkt, hebben zij uitzicht op de velden."

Ook het dokterskabinet en de kinéruimte kijkt uit op de oefenterreinen. “Zo kunnen de kine's zien of spelers blessurevrij trainen, maar zo kijken geblesseerde spelers ook uit op de ruimte waar zij thuis horen, wat motiverend moet werken”, verklaart Collin de gedachte hierachter.

De mosterd voor het nieuwe oefencomplex haalde Anderlecht in het buitenland. “We hebben ons vooral laten inspireren door het centrum van Arsenal, maar ook dat van Manchester United was interessant. Het medisch kabinet is dan weer gebaseerd op dat van AC Milan en Inter. Al die teams hebben ons hartelijk ontvangen. Alleen in de scoutingcel van Valencia mochten we niet binnen, maar dat wordt dan ook de bunker genoemd”, aldus Collin.

Het prijskaartje van het nieuwe complex in Neerpede bedraagt 15 miljoen euro. 9 miljoen betaald door de club en 6 miljoen door de overheid. Vroeger haakten toptalenten vaak af omdat de trainingsfaciliteiten in Anderlecht de wensen overlieten. Dit moet nu verleden tijd zijn.

Bekijk hier een fotoreportage van het nieuwe trainingscomplex in Neerpede.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.