"Praet in januari mogelijk uitlenen"

DINSDAG, 18 OKTOBER 2011, 10:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de marge van de opening van het nieuwe complex in Neerpede vertelde Herman Van Holsbeeck dat Dennis Praet na de winterstop mogelijk wordt uitgeleend. "We gaan dit met zijn ouders bespreken. We willen geen tweede Odjidja."


Door de moordende concurrentie kwam het 17-jarige supertalent Praet dit seizoen alleen nog maar in actie in de beker tegen Lommel United. Anderlecht denkt er nu aan om hem elders speelervaring te laten opdoen. "Praet is in zekere zin te vergelijken met Dries Mertens", vindt Herman Van Holsbeeck.

"Als de directeur van de jeugd én onze trainer overtuigd zijn van de kwaliteiten van een jonge speler, dan moeten we die aan ons kunnen binden. Dennis Praet zal op een zeker moment een speler voor de eerste ploeg zijn, maar we moeten nu zien hoe hij het best vooruitgang kan maken. Daarbij moeten we ook denken aan een uitleenbeurt, maar we gaan dat met zijn familie bespreken."

Odjidja

Anderlecht wil er alles aan doen om Praet een toekomst te geven in het Astridpark. "Zondag zag ik de match van Club Brugge tegen Gent. De beste speler van onze grote concurrent is een speler die wij hebben opgeleid. Wat met Vadis Odjidja gebeurd is, mag nooit meer gebeuren", aldus Van Holsbeeck.

"Als wij overtuigd zijn van de kwaliteiten van een jonge speler, dan mag een trainer die geen twee tot drie jaar blokkeren, waardoor hij uiteindelijk vertrekt. En als we een trainer hebben die niet mee wil in dit verhaal, dan heeft die bij ons niets meer te zoeken."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.