Gumienny: "Wij zijn voor technologische hulp"

MAANDAG, 17 OKTOBER 2011, 10:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Achteraf bleek het maar een voetnoot, maar bij een 1-0 stand werd Anderlecht een geldig doelpunt onthouden. Dat gaf ook arbiter Gumienny toe. "We moeten er ons bij neerleggen dat de menselijke waarnemingen soms tekort schieten."


Even recapituleren: in de 38e minuut stift Mbokani de bal over doelman Bolat. Ciman kan het leer met een sliding weg werken. Voor de lijn, zo oordeelt scheidrechter Gumienny op aangeven van zijn lijnrechter. De beelden tonen echter dat de bal de doellijn duidelijk overschreden heeft.

"Mijn lijnrechter stond perfect opgesteld en oordeelde dat de bal de doellijn niet volledig had overschreden. Ikzelf kon onmogelijk zien of de bal binnen was. Het ging allemaal zo snel, zeker omdat een verdediger van Standard er nog alles aan deed om de bal te ontzetten", zo vertelde Gumienny na de partij.

"Ik heb de beelden nog niet gezien, maar wij horen ook aan de reactie van het publiek en aan de opmerkingen tijdens de rust dat we in de fout zijn gegaan. Gelukkig is deze fase niet beslissend."

Volgens Gumienny zijn zulke fases inherent aan het voetbal en is er maar één manier om ze te vermijden. "We moeten er ons gewoon bij neerleggen dat de menselijke waarnemingen soms tekortschieten. Kijk naar de partij Engeland-Duitsland op het WK in Zuid-Afrika. Laat dit nog eens een signaal zijn dat de scheidsrechters absoluut voorstander zijn van technologische hulpmiddelen, zeker voor zo'n fases."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.