Gillet: "Het gevaar kan van overal komen"

MAANDAG, 17 OKTOBER 2011, 10:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In augustus leek Gillet zijn basisplaats kwijt te zijn, maar intussen heeft hij ze weer stevig vast. De rechtsmidden speelde gisteren opnieuw een erg sterke match. "Het was een mooie avond", zo vatte hij het achteraf bondig samen.


"Je merkt aan alles dat Anderlecht een kern heeft met enorm veel kwaliteit. We hebben spelers die individuele acties kunnen maken, maar collectief kunnen we de tegenstander nog meer pijn doen", aldus Gillet in Het Nieuwsblad.

"Vooral offensief zijn er veel opties en iemand als ik presteert beter door de concurrentie. In vergelijking met vorig seizoen is het ook fenomenaal hoe we ons amuseren op het veld. Vorig jaar stond Romelu vaak alleen in de spits, nu kan het gevaar van overal komen."

Symbolische doelpunten

Voor de vierde keer op rij scoorde Gillet in een thuiswedstrijd tegen Standard. Vlak na zijn doelpunt zette hij Mbokani met een heerlijke assist op weg naar de 3-0. &qquot;Voor Jovanovic en Mbokani waren dat speciale, symbolische goals. Al moet ik zeggen dat ze heel sereen waren en zeiden dat het een gewone wedstrijd was."

Nog symbolischer was de 5-0 van Wasilewski. "Mbokani had de bal genomen om de strafschop te nemen. Ik ben naar Dieu toe gegaan en heb gezegd dat het voor Wasyl erg symbolisch zou zijn om te scoren tegen Standard. Mbokani was meteen zo fair om de bal af te staan."

"Marcin was dolgelukkig. Na zijn beenbreuk heeft hij enorm afgezien. Dat hij nu effectief kon bijdragen aan een zege tegen Standard was erg belangrijk voor hem", zo besluit Gillet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.