Jacobs: "Discussies om bal niet abnormaal"

MAANDAG, 17 OKTOBER 2011, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de ruime zege tegen Standard kon Ariël Jacobs niet anders dan tevreden zijn. Toch liet hij na de match ook enkele kritische geluiden horen. Over de discussies bij een vrije trap en de penalty maakte hij geen probleem.


"Ik ben heel tevreden en opgelucht",zo begon Jacobs zijn persconferentie. "Omdat het dit seizoen de eerste keer is dat we een strafschop in één tijd omzetten." Maar de Anderlecht-coach had nog meer redenen tot tevredenheid. "Ik heb veel goeie bewegingen gezien, maar dat belet niet dat er zaken zijn die aandacht vragen."

"Bij de rust heb ik mijn stem nog moeten verheffen, omdat ik vond dat we in de eerste helft niet genoeg doorgingen. In verhouding tot ons spel dwongen we toen niet genoeg kansen af. En dan heb ik het zelfs nog niet over die afgekeurde goal. Ik zag bij 1-0 ook nonchalance en momenten van een gebrek aan concentratie, die we cash hadden kunnen betalen."

"Maar het tweede doelpunt bevrijdde ons. "Het enthousiasme waarmee mijn team nadien voetbalde was opmerkelijk. Ik ben blij dat vijf spelers scoorden."

Aangeduid versus goed gevoel

Opvallend gisteren: de discussies tussen verschillende spelers voor het nemen van een vrije trap en de strafschop. "Dat maakt deel uit van een match. Ik vind het niet abnormaal dat zoiets gebeurt", zo blijft Jacobs rustig. "Ik heb al eerder andere scènes gezien, misschien zelfs met dezelfde spelers."

"Ook als je zulke fases probeert te voorzien, kan je het toch niet controleren op het veld. Je hebt enerzijds spelers aangeduid, maar anderzijds zijn er spelers die zich goed voelen", zo vertelt hij. Uiteindelijk was het Jovanovic de de vrije schop nam, tot tevredenheid van zijn coach. "Maar omdat hij de bal in de korte hoek kon plaatsen, vond ik wel dat Jovanovic beter geplaatst was dan Biglia om hem te nemen."

Bij de strafschop was Mbokani als eerste bij de bal, vervolgens kwam Gillet zich moeien en het was uiteindelijk Wasilewski die trapte en scoorde. "Marcin was aangeduid als één van de drie mogelijke trappers. Iedereen snel in dat het op menselijk vlak aangewezen was om Wasilewski te laten trappen, toevallig in deze match. En als die strafschop dan ook nog binnengaat, zit ik daar zeker niet mee in."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.