Gillet: "Winnen van Standard gaf me altijd plezier"

VRIJDAG, 14 OKTOBER 2011, 13:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Wedstrijden tegen Standard zijn voor Guillaume Gillet nog net een beetje specialer dan voor de rest van Anderlecht. Gillet is immers van Luik en een product van vijand FC Luik. "Standard was voor mij altijd de match van het jaar."


Gillet groeide in Luik op met een vader die voor Anderlecht supporterde. Als jong kereltje begon hij te voetballen bij FC Luik. "Bij FC Luik had ik alles wat een jonge speler nodig heeft, want ze hadden een uitstekende jeugdwerking. Als we op zaterdag met de nationale jeugd tegen Standard speelden, was het niet uitzonderlijk dat we in elke leeftijdscategorie wonnen. We werden ook vaak kampioen. Ik had Standard niet nodig om een goeie opleiding te krijgen en resultaten te halen", zo blikt Gillet terug op zijn begindagen als voetballer.

De wedstrijden tussen FC Luik en Standard leefden in die tijd enorm in de stad. "Zelfs bij de miniemen was het 'volle bak' rond het veld. Er heerste ook een ongewone spanning rond die matchen. Het waren de enige wedstrijden waarvoor ik op weg naar het stadion in de auto bij mijn vader zat te stressen. Standard is voor mij altijd de match van het jaar geweest. We wonnen vaak, dat hielp. En het waren altijd overwinningen die me veel plezier schonken."

Eén jaar Standard

Ondanks de grote concurrentie speelde Gillet toch één seizoen voor Standard. "Dat was bij de miniemen, toen FC Luik naar derde klasse zakte en hun jeugd niet meer nationaal speelde. Om op niveau te blijven voetballen, ben ik toen naar Sclessin getrokken. Ik heb er een superseizoen gekend als aanvaller. Aan het einde van dat seizoen promoveerde FC Luik terug naar tweede klasse. Ze kwamen mij meteen terughalen."

In dat Standard-jaar waagde hij het om een keer in Anderlecht-shirt te komen trainen. "De andere jeugdspelers konden daar goed om lachen, maar de directie van de jeugdschool van Standard was minder tevreden. Ze lieten me de keuze: ofwel trok ik een ander shirt aan, ofwel mocht ik de hele training in de kleedkamer doorbrengen. Ik zie daar echter het probleem niet van in. Kleine voetballertjes moet je daar wat mij betreft hun vrijheid in geven."

Niet op kerstmarkt komen

Gillet zijn ouders en vrienden wonen nog in Luik en hij komt er dus geregeld. Uitgaan doet hij er niet, shoppen lukt wel. "Als ik uitga, zal ik dat eerder doen in de buurt van Tongeren. Ik heb geen zin om problemen te krijgen voor niks. Shoppen kan. De mensen herkennen me dan wel, maar ze zijn dan niet kwaadaardig."

"Als het wat later op de dag wordt en mensen gedronken hebben, krijg ik wel problemen. Op de kerstmarkt moet ik me bijvoorbeeld niet te laat laten zien. Dat soort situaties probeer ik dan ook zoveel mogelijk te vermijden."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.