Suarez: "Ik voel me eindelijk belangrijk"

VRIJDAG, 14 OKTOBER 2011, 13:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suarez is tot nu toe de Anderlecht-sensatie van het seizoen. Hij scoort, laat scoren en vermaakt het publiek. Zondag hoopt hij tegen Standard opnieuw zijn waarde te tonen. Vandaag praat hij openlijk in Het Nieuwsblad.


Drie maanden geleden sprak Suarez nog over vertrekken, nu voelt hij zich beter dan ooit in het Astridpark. "Ik ben normaal geen mens die kritiek geeft", zo verwijst Suarez naar het interview waarin hij trainer Jacobs op de korrel nam, "maar toen moest ik echt mijn hart luchten."

"Er zijn momenten geweest dat ik hier echt wilde vertrekken, zoals vorig jaar tijdens de winterstop. Ik zag hier geen toekomst meer. Maar nadat ik op tafel had geklopt, kreeg ik plots wel kansen om te tonen wat ik kan. Sindsdien ben ik enorm gegroeid. Ik voel me eindelijk belangrijk. Als ik nu een minder goeie wedstrijd speel, blijf ik in de basis staan."

"Ik kan nog beter worden"

Met drie goals in de competitie en vier in Europa kan Suarez al mooie cijfers voorleggen. De jongste twee competitieduels waren zijn prestaties wel wat minder. "Ik vond dat ik tegen Moskou ook niet sterk was", vult hij aan. "Ik was te weinig betrokken in het spel."

"Jullie zien nog altijd niet de Suarez van in Argentinië. Bij Belgrano was ik regelmatiger en leidde ik de ploeg bijna naar eerste klasse. Ik kan dus nog beter worden. Nu ben ik nog te vaak afwezig in wedstrijden. Soms zie je mij vijf minuten niet en dat mag niet."

De voorbije seizoenen daalde de vormcurve van Suarez meestal samen met de temperaturen. Dit jaar hoopt hij te blijven presteren. "De winter is niet de leukste periode, want als mijn voeten bevriezen dan voel ik de bal niet meer en dat is een ramp voor een technische speler. Maar ik probeer het te verhelpen met crèmes en het mag geen excuus zijn. Trouwens, mijn mooiste goal ooit voor Anderlecht maakte ik vorig seizoen tegen Split, in het putje van de winter."

"Jovanovic is beste vriend geworden"

Behalve de winter moet Suarez binnenkort ook vrezen voor stevige concurrentie. Als zowel Jovanovic, Mbokani als Vargas fit zijn, wordt het drummen in de spits. "De concurrentie schrikt mij niet af', stelt Suarez zelfzeker. "Ik kan elke offensieve positie invullen. Bovendien zijn we sterk genoeg om constant van plaats te switchen."

"Jovanovic is trouwens één van mijn beste vrienden geworden. Hij geeft mij raad in het weinige Frans dat hij beheerst, maar we spreken dezelfde voetbaltaal. In het algemeen voel ik me trouwens beter in de kleedkamer. De voorbije jaren was ik misschien wat afstandelijk, maar nu haal ik zelf grappen uit."

"Huizen ingooien en auto's afbreken"

Zondag wachten Suarez en Anderlecht het beladen duel met Standard. "Het zijn prestigeduels, maar we zullen toch proberen om goed voetbal te brengen. Ik hou meer van toppers in België dan van topmatchen in Argentinië", zo vertelt hij.

"Als we met mijn vorige club Belgrano in de Argentijnse tweede klasse de topderby tegen Talleres verloren, werd het ronduit gevaarlijk. Soms kon ik dan echt twee weken niet op straat komen. Ooit kwamen woedende fans de vensters van onze huizen ingooien en onze auto's afbreken."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.