Nieuw mobiliteitsplan rond Anderlecht-stadion

WOENSDAG, 12 OKTOBER 2011, 09:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Eind deze maand treedt in de omgeving van het Constant Vanden Stock-Stadion een nieuw mobiliteitsplan in werking. Het is de bedoeling om de buurt meer te ontlasten en het gebruik van openbaar vervoer zal gepromoot worden.


De belangrijkste maatregel bestaat erin dat het parkeren in de omgeving van het stadion een fikse stuiver zal kosten. In de rode en groene zones rond het stadion zal op wedstrijddagen tussen 18 en 24 uur een parkeertarief van 5 euro per uur gelden. In de blauwe zone zal het gratis parkeren beperkt worden tot één uur.

Het doel van deze actie is dat supporters hun auto's meer zouden parkeren op de randparkings (bijvoorbeeld aan het Erasmusziekenhuis) en vandaar dan de bus of metro naar het station nemen.

Bewoners zone Astridpark

Met dit plan wil RSC Anderlecht samen met de gemeente ervoor zorgen dat de overlast voor buurtbewoners vermindert bij wedstrijden. Bewoners van de zone Astridpark worden echter niet getroffen door de regel. Zij kunnen gratis blijven parkeren. Als zij op wedstrijddagen bezoekers willen ontvangen, kunnen ze voor deze mensen een parkeerkaart aanvragen bij de gemeente.

Schepen van Mobiliteit Mustapha Akouz wil de zone Astridpark in de toekomst verder uitbreiden. Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock steunt hem hier in.

Supporters informeren

Deze nieuwe maatregelen treden in voegen vanaf de thuiswedstrijd tegen Lierse op 30 oktober. Nu zondag, tijdens Anderlecht - Standard, zullen de supporters geïnformeerd worden. Ze zullen onder meer informatie krijgen over de mogelijkheden van het openbaar vervoer en over de beveiligde overstapparkings, dicht bij metro en ring.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.