Geen barrages voor Odoi en Jovanovic

WOENSDAG, 12 OKTOBER 2011, 08:50 - Garrincha

België en Servië mogen hun EK-droom opbergen. Beide landen verloren gisteren en eindigen zo op de derde plaats in hun poule. Het Zweden van Behrang Safari, die deze keer wel niet opgeroepen was, mag rechtstreeks naar het EK.

België moest winnen in Duitsland om tweede te eindigen en barrages te spelen. Hoewel België goed begon, won Duitsland met 3-1. Denis Odoi keek net als vrijdag toe vanuit de tribune.

Milan Jovanovic begon bij Servië, dat moest winnen in Slovenië, wel in de basis. Hij kon echter niet beletten dat de thuisploeg in de blessuretijd van de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Jovanovic had dan al geel gekregen en werd in de 57e minuut vervangen. Servië slaagt er zo niet in om over Estland te wippen en mag het EK volgende zomer ook van thuis volgen.

Het Hongarije van Roland Juhasz sloot de EK-voorronde af met een 0-0 gelijkspel tegen Finland. Aanvoerder Juhasz speelde de hele partij. Ook Hongarije eindigde derde in zijn groep, na Nederland en Zweden. De Zweden, bij wie Behrang Safari deze keer niet in de selectie zat, plaatsen zich als beste nummer twee rechtstreeks voor het EK.

Oefenwedstrijd Polen

Als gastland voor het EK speelde Polen gisteren een oefenwedstrijd tegen Wit-Rusland. Het won met 2-0 en Marcin Wasilewski speelde de hele wedstrijd.