Interlands: wie speelt straks tegen wie?

VRIJDAG, 7 OKTOBER 2011, 09:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond staan er opnieuw interlands op het programma. In Europa kent de kwalificatie voor het EK 2012 zijn beslissende fase, in Afrika strijdt men om een ticket voor de Africa Cup 2012 en in Zuid-Amerika start de WK-voorronde al.


De Rode Duivels moeten vanavond thuis winnen tegen Kazachstan en hopen op een nederlaag van Turkije tegen Duitsland om nog een kans te maken op het EK in Polen en Oekraïne. Denis Odoi, de enige Anderlecht-speler in de kern, begint op de bank of de tribune.

Milan Jovanovic kan zich met Servië verzekeren van de tweede plaats in de poule en de daaraan verbonden barragewedstrijden. Het moet dan wel winnen tegen Italië, dat al zeker is van groepswinst.

In Groep E komen deze avond geen Anderlecht-spelers in actie. Het Hongarije van Roland Juhasz speelt enkel dinsdag en bij Zweden is Behrang Safari niet opgeroepen.

Polen en Marcin Wasilewski moeten als organiserend land geen kwalificatiewedstrijden spelen. In de plaats daarvan trekken Wasyl en co naar Seoel waar ze oefenen tegen Zuid-Korea.

Africa Cup

In Africa vindt vandaag de laatste kwalificatiewedstrijd plaats in de voorronde van de Africa Cup 2012. Dieumerci Mbokani is bij Congo opnieuw opgevist en start waarschijnlijk op de bank tegen Kameroen. Senegal is al zeker van groepswinst, maar bij winst vanavond wipt Congo over Kameroen naar plaats twee. De elf groepswinnaars en twee beste nummers twee plaatsen zich voor het toernooi in Gabon en Equatoriaal-Guinea, maar Congo kan hier niet meer bij raken.

WK 2014

De Zuid-Amerikaanse landen beginnen vanavond aan hun kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië. Negen landen strijden voor vier rechtstreekse tickets en één plaats in een barragematch. Venezuela opent vanavond tegen Ecuador, maar zal dit doen zonder Ronald Vargas.

Argentinië begint tegen Chili, maar Lucas Biglia maakt geen deel uit van de selectie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.