Telenet wil illegaal streamen aanpakken

DONDERDAG, 6 OKTOBER 2011, 09:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Via verschillende buitenlandse sites is het mogelijk om wedstrijden uit de Belgische competitie te bekijken. Rechtenhouder Telenet laat nu weten de strijd met deze illegale streams aan te gaan. "We gaan de verspreiders opsporen."


"Wij weten dat een aantal websites ons voetbal aanbieden", zegt Stefan Coenjaerts van Telenet in Het Laatste Nieuws. "Wij gaan samen met de Pro League actie ondernemen. Wat dat concreet is, kan ik niet zeggen. Iedereen luistert mee. Maar we gaan er zeker alles aan doen om die verspreiders te klissen."

De sites in kwestie zijn veelal afkomstig uit Oost-Europa. Via Google zijn ze niet te vinden, je moet de exacte url kennen om er op te raken. Het FBI grijpt soms in door hun domeinnaam te blokkeren, maar enkele uren later zijn ze meestal weer online met een naam die amper verschilt van de vorige.

De topper tussen Anderlecht en Standard van 16 oktober staat intussen al aangekondigd op een dertigtal illegale stream-websites.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.