Mbokani: "Dit was een makkelijke goal"

MAANDAG, 3 OKTOBER 2011, 15:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci Mbokani bedankt Ariël Jacobs gisteren voor zijn eerste basisplaats met het beslissende doelpunt. Net als tegen Moskou scoorde Dieu met de kop. "Ik heb nu eenmaal een goeie détente. Ik werk daar veel op op training."


"Het komt er vooral op aan de goeie beweging te maken, zodat je loskomt van je verdediger. Als dat lukt, wordt het makkelijk", zo legt Mbokani uit in Het Laatste Nieuws. "Ik weet niet wie mij moest bewaken bij die fase, maar Simaeys deed dat voordien een paar keer. Maar ik had geen verdediger meer bij me. Zo was het een makkelijke goal."

Na zijn invalbeurten tegen Beerschot en Lokomotiv Moskou begon Mbokani tegen Genk voor het eerst in de basis. Nochtans was hij ziek uit Moskou terug gekeerd. "De coach gaf me toestemming om thuis te blijven. Ik voelde me verkouden en ik had koorts. Het zat al in mijn lijf voor de match in Moskou. Met de nodige medicatie voelde ik me voldoende hersteld voor deze match."

Rode kaart

Voor de rust kreeg Mbokani een gele kaart van scheidsrechter Delferière wegens protest. De Congolees bleef echter verder mekkeren waardoor een tweede geel ook in de lucht hing. "Ik was behoorlijk geënerveerd in die fase", zo geeft hij toe.

"Iedere keer als ik de bal raakte, kreeg ik van Simaeys een tik in mijn rug. Op een bepaald moment werd het me te veel en ben ik dat aan de scheidsrechter gaan zeggen. Toen hij me geel gaf, heb ik gezegd: 'Geef me nog maar een tweede gele kaart!' Niet dat ik van het veld wou, maar het zat me hoog dat er iedere keer een fout op me gemaakt werd."

Rol Biglia

In de weinige speeltijd die Mbokani tot nu toe al had, scoorde hij al twee belangrijke doelpunten. Hoeveel hoopt hij er nog te maken dit seizoen? "Als ik kansen krijg, zal ik goals blijven maken. Vraag me niet hoeveel, het zal afhangen van de kansen. Biglia is ook een ideale aangever op stilstaande fasen. Hij voelt perfect aan welke beweging ik ga maken en levert de bal dan ook nog eens perfect af."

Mbokani's volgende doel is scoren in het Vanden Stock-Stadion. Hopelijk al tijdens de volgende competitiewedstrijd als Standard op bezoek komt. "Ik ga niet spelen uit revanche, ik speel voor mezelf en voor Anderlecht. Standard is ook mijn ploeg, want ik heb er mooie momenten meegemaakt. Maar Anderlecht was mijn eerste club in Europa. Dit is mijn thuis."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.