Biglia: "Iedereen is bijlangrijk, ook bankzitters"

MAANDAG, 3 OKTOBER 2011, 14:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia had na de zege tegen Genk complimentjes klaar voor zijn troepen. "Ik ben ontzettend blij met deze zege", zei de Argentijn. "Met deze overwinning sluiten we op een schitterende manier een zeer succesrijke maand af."


"De defensie heeft duidelijk haar niveau verhoogd. Dat heeft ook met de maturiteit van de groep te maken", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "We zijn nu in staat om een wedstrijd te controleren. Vroeger werden we snel ongeduldig wanneer het voetballend niet lukte. Nu blijven we de bal rondtikken en wachten we het juiste moment af. Zoals vandaag."

Het valt de aanvoerder ook op dat de kern kwalitatief erg sterk is dit seizoen. "Het is ook steeds moeilijker om er één uitblinker uit te halen. Dat is een goed teken. Iedereen is belangrijk. Ook de bankzitters. Wanneer dit seizoen iemand invalt, dan gaat het niveau er zeker niet op achteruit. Integendeel, de invallers brengen frisheid in de ploeg."

Zelf wordt Biglia ook steeds meer beslissend. Zijn corners en vrije trappen leverden de voorbije weken al meermaals een doelpunt op. "De vorige jaren liepen hier Boussoufa en Legear rond en die wilden koste wat kost de stilstaande fases nemen. Dat we zo vaak op stilstaande fases scoren is niet alleen mijn verdienste, maar ook van degenen die scoren. Het gevaar kan bij ons nu van alle kanten komen."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.