Jacobs: "Vermoeid en niet scherp genoeg"

MAANDAG, 3 OKTOBER 2011, 14:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een doelpunt van Mbokani laat Anderlecht met een goed gevoel de interlandpauze ingaan. "Nochtans speelden we tegen Genk niet onze beste match", beseft ook Ariël Jacobs. "Wij haalden vanavond niet het niveau van de voorbije weken."


"De oorzaak hiervan is de sterkte van de tegenstander, maar ook de zware Europese verplaatsing die we achter de rug hebben zoiets kruipt in je kleren", aldus Jacobs. "Vooral op de helft van Genk was het onvoldoende. De defensieve organisatie bleef gelukkig wél overeind."

"We waren moe. Zeker in het eerste halfuur waren we helemaal niet scherp. De balcirculatie was onvoldoende, ik zag geen positiespel en we voetbalden niet als een collectief. Er waren te veel individuele acties, die dan ook nog eens tot niets leidden."

"De tweede helft was ietsje beter. Omdat we toen wél gevaar en kansen konden afdwingen. Ik voelde dat wie zou scoren, ook de wedstrijd zou winnen. Dat is precies wat gebeurde. Dat we nu eerste staan, betekent niets. Er worden toch nog play-offs gespeeld? Het klassement aan de top na negen speeldagen is daarom veeleer fictie."

"De onderbreking door interlands komt goed uit nu. De jongens met een lichte blessure, zoals Suárez en Canesin, hebben niets erger gemaakt. En Jovanovic en Vargas kunnen de komende tien dagen verder werken aan hun terugkeer. Vooral voor Suárez ben ik blij dat hij geen interlandverplichtingen heeft die jongen is dringend toe aan wat rust."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.