Van Holsbeeck: 'Een Anderlecht op niveau plaatst zich voor Europa'

WOENSDAG, 17 AUGUSTUS 2011, 17:15 - BelgicaZeus
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is vandaag geland in Turkije voor de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Europa League morgen tegen Bursaspor. Net zoals Jonathan Legear (eerder artikel) weet Van Holsbeeck dat het niet makkelijk zal worden.


Van Holsbeeck vertelt dat de Turkse clubs over veel TV-geld beschikken en zich zo goed kunnen versterken. Dat bewijst hun laatste aankoop 'Teteh Bangura', waar ook Anderlecht interesse voor had.

Een lichtpunt voor Anderlecht kan zijn dat de competitie daar nog niet is begonnen wegens de omkoopschandalen van vorig seizoen in de Turkse competitie. Hoe dan ook, een Anderlecht op niveau moet dit aankunnen, maakt Van Holsbeeck duidelijk.

De voorzitter van Anderlecht, Roger Vanden Stock volgt zijn manager en zegt ook dat het geen makkelijke taak zal worden om Bursaspor uit te schakelen.'De loting was ons niet echt gunstig gezind', stelt hij. 'Van alle niet-reekshoofden trokken wij natuurlijk weer opnieuw het best geplaatste niet-reekshoofd. Bovendien is het Turkse voetbal in volle ontwikkeling en krijgt het steeds meer en meer financiële middelen.'

Bron: Het Nieuwsblad




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.