Anderlecht boekt verlies maar loonkost daalt

WOENSDAG, 10 AUGUSTUS 2011, 10:17 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht boekte vorig jaar een verlies van twee miljoen euro. Dat blijkt uit de recent neergelegde jaarrekening die Gazet Van Antwerpen kon inkijken. In 2008 was er ook al een verlies van 3,8 miljoen euro.


Alles samen zou Anderlecht volgens de krant een totaal verlies van 11,3 miljoen euro hebben geleden op drie jaar tijd. De belangrijkste reden is het gemis van de lucratieve CL-inkomsten. Paars-wit nam in 2007 voor het laatst deel aan de groepsfase van de Champions League.

Het eigen vermogen is geslonken tot anderhalf miljoen euro. Voorts daalde de omzet van 35,5 miljoen naar net geen 30 miljoen euro. De totale loonkost daalde wel met 16 procent tot 16,8 miljoen euro. Ter vergelijking: in het voorbije boekjaar bedroeg de loonkost bij Club Brugge 17,6 miljoen euro.

Door de transfer van Romelu Lukaku beschikt Anderlecht terug over wat financiële ademruimte. Die transactie bracht volgens de Belgische media 12 miljoen euro op. Britse bronnen spreken echter van een iets hoger bedrag. De totale som kan echter nog oplopen tot 20 miljoen euro.

Bron: Gazet Van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.