Deschacht: "Lukaku bekijken tijdens pensioen"

DINSDAG, 9 AUGUSTUS 2011, 09:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Geen enkele Anderlecht-speler lijkt ontgoocheld over het vertrek van Romelu Lukaku. In Het Nieuwsblad reageren Olivier Deschacht en Tom De Sutter, die nu kansen ziet voor zichzelf, vol bewondering voor hun jonge ex-ploegmaat.


"Sportief is het niet plezant, want we zijn onze beste speler kwijt, maar menselijk wens ik Romelu het allerbeste. We gaan hem missen, zijn persoonlijkheid en zijn humor. Het is een zeer sympathieke gast", aldus Deschacht.

"We gaan zeker contact blijven houden. Als we vrij hebben, zou ik zeker een wedstrijd willen zien op Stamford Bridge. Ik ben er 30, hij 18. Als hij 25 is, ben ik met pensioen en kan ik hem iedere week gaan bekijken", zo klinkt het lachend.

Dit seizoen verwacht Deschacht nog niet zo veel van Lukaku bij Chelsea. "Hij moet nu niet focussen op een basisplaats, maar op bijleren. Volgend jaar moet hij die gasten hun plaats afpakken. Dit jaar geen stress."

De Sutter: "Zo'n fenomeen was niet te houden"

Bij Tom De Sutter vallen dezelfde geluiden te horen. "Natuurlijk is het een verlies voor Anderlecht. Romelu was een belangrijke speler, maar zo'n fenomeen kunnen we niet blijven houden", aldus de Bruggeling over zijn collega-spits.

"Voor Romelu is dit super. Vrijdag had ik hem al gevraagd naar zijn transfer en toen had ik al de indruk dat het rond was. Dit is super voor Romelu. Ik heb hem een berichtje gestuurd en hem geluk gewenst. Hij heeft zeker het talent om het daar te maken."

Door de doorbraak van Lukaku verzeilde De Sutter bij Anderlecht wat op het tweede plan. Hoewel paars-wit met Mbokani al een vervanger klaar heeft, hoopt De Sutter nu opnieuw zijn waarde te kunnen bewijzen. “Bij Anderlecht is er altijd veel concurrentie, maar mijn voordeel is dat ik hier toch al wat heb getoond”, zo besluit De Sutter.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.