Transfers Lukaku en Mbokani weldra rond?

ZATERDAG, 6 AUGUSTUS 2011, 13:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Het Laatste Nieuws rond Anderlecht mogelijk dit weekend de transfers van Romelu Lukaku en Dieumerci Mbokani af. De deal met Chelsea zou rond zijn, maar in functie van de transfer van Mbokani wil Anderlecht nog niks lossen.


Dat Anderlecht zwijgt over een definitief akkoord met Chelsea, zou volgens de krant komen omdat het vreest dat Monaco de transfersom zou opdrijven als het weet dat paars-wit vele miljoenen heeft ontvangen voor Lukaku.

Vandaag wordt in Monaco opnieuw onderhandeld over de transfer van Mbokani en volgens Het Nieuwsblad zal Herman Van Holsbeeck hierbij aanwezig zijn. Gisteren klonk hij echter niet echt optimistisch over de slaagkansen. "Ik heb de indruk dat we in dat dossier voorlopig achteruit gaan in plaats van vooruit."

Lukaku: verhuur aan Anderlecht?

Terwijl Anderlecht met Chelsea bijna rond is over de transfersom voor Lukaku, probeerde Van Holsbeeck Chelsea gisteren te overtuigen om Lukaku nog een half jaar aan Anderlecht uit te lenen.

"Maar dat zal heel moeilijk worden", vreest voorzitter Vanden Stock. "Chelsea lijkt niet bereid om aan zo'n deal mee te werken." Chelsea lijkt eerder geneigd om Lukaku zeker een half jaar in Londen te houden en dan te kijken hoe hij zich ontwikkeld.

Fans protesteren tegen Mbokani

Bij Anderlecht wordt door sommigen getwijfeld of Mbokani wel zal brengen wat hij indertijd bij Standard liet zien. Van Holsbeeck is er evenwel gerust in. "We hebben ons goed geïnformeerd over de speler en bij Standard was hij toch één van de bepalende spelers in België."

Sommige fans zien de komst van de Congolees niet zitten. Voor de partij tegen KV Mechelen werd er gisteren geprotesteerd op het Lindeplein voor het stadion. Deze supporters zijn nog niet vergeten hoe Mbokani hen provoceerde in de wedstrijd waarin Marcin Wasilewski zijn been brak.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.