Samenwerking met Qatarese investeerders?

DINSDAG, 2 AUGUSTUS 2011, 12:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kans bestaat dat Anderlecht een commercieel en sportief samenwerkingsverband aangaat met met Qatarese investeerders. Door dit akkoord zouden toptalenten uit Qatar mogelijk naar Anderlecht kunnen komen.


In mei trokken Herman Van Holsbeeck, Philippe Collin en Roger Vanden Stock al naar de Golfstaat. Ze deden dit op voorspraak van spelersmakelaar Neko Petrovic. "Bedoeling is om tot een sportief en commercieel partnerschap te komen", zegt Petrovic nu in Het Laatste Nieuws.

"Bedragen als de 30 miljoen euro die Barcelona jaarlijks voor shirtreclame uit Qatar krijgt, zitten er niet in. Maar ik zie toch interessante mogelijkheden. In ruil voor een financiële inbreng kan Anderlecht er bijvoorbeeld voor zorgen dat spelers uit Qatar een deel van hun opleiding bij hen krijgen. En geloof me: ze hebben daar talent rondlopen."

Jeugdscouting in hele wereld

In Qatar wonen amper 900.000 mensen. Hun toptalenten zijn dan ook voornamelijk geïmporteerd. "Ze hebben een project, Aspire, dat actief is in 14 landen, vooral in Afrika maar ook in Zuid-Amerika en Thailand", aldus Petrovic.

"Daar worden 400.000 jeugdspelers gevolgd. In elk van de landen worden de beste 100 spelers tussen de 12 en 14 jaar geselecteerd. Daaruit worden nog eens de beste vijf à zes jongens weerhouden om ze op te leiden in Qatar of Senegal."

"Die opleidinscentra bezorgt hen een voorsprong van twee, drie jaar tegenover hun leeftijdsgenoten. Vorige week speelde de ploeg van Aspire een toernooi in Dublin. In de halve finales klopte ze Deportivo La Coruna met 6-1. In de finale ging Manchester United eraan met 5-1."

In die vijver zou Anderlecht mogelijk kunnen vissen als het tot een samenwerking komt. "Ik garandeer je dat er jongens van 16 jaar tussen zitten, die qua talent Romelu Lukaku overtreffen. Liame, onthoud die naam. Liverpool doet er nu al alles aan om hem binnen te halen", zo besluit Petrovic.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.