Politie hield wacht aan oefencomplex Neerpede

DINSDAG, 2 AUGUSTUS 2011, 10:12 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens de trainingen van Anderlecht gisteren was er politie aanwezig. Op basis van internetberichten werd gevreest voor problemen met supporters. Vanaf vandaag is het publiek trouwens niet meer toegelaten op de trainingen.


In de voormiddag hadden vier agenten, waarvan twee met hond en kogelvrije vest, post gevat naast het trainingveld. Tijdens de namiddagtraining waren dit er zelfs twintig. Vorig seizoen waren er al problemen na de nederlagen tegen Standard en Club Brugge in de play-offs. De protestactie van vrijdag in Leuven indachtig, wou de politie geen risico's nemen. Men vreesde dat een harde kern supporters verhaal zou komen halen bij de spelers.

"We zijn hier niet op vraag van de club", vertelt één van de aanwezige agenten in Gazet van Antwerpen. "Dit is puur een preventieve actie, want we hadden uit eigen bron vernomen dat er misschien iets zou gebeuren." Uiteindelijk bleek hun komst overbodig. Alle 150 aanwezige fans, waarvan twee derde kinderen waren, hadden enkel vredelievende doelen: foto's en handtekeningen.

Bron: Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.