Suarez: "De groep wil die titel, ik wil de titel"

VRIJDAG, 29 APRIL 2011, 16:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een goal en een assist was Matias Suarez van goudwaarde tegen Lokeren. De Argentijn lijkt net op tijd weer in vorm. "Als de zon begint te schijnen, voel ik me beter in mijn vel", zo lacht hij vandaag in Gazet van Antwerpen.


Suarez kende een wisselvallig seizoen. Hij zweefde tussen het veld en de bank en Jacobs leek maar niet te kunnen uitmaken waar hij de Argentijn het best posteert. "Ik speel het liefst in een vrije rol als tweede aanvaller. Op links of rechts maakt niet uit. Ik hoop vooral te spelen", zo legt hij uit. "Ik speelde soms twee matchen om dan weer op de bank te verdwijnen, zonder te weten waarom."

Niet zo lang geleden werd Suarez nog gekoppeld aan Rennes. Denkt hij zelf aan een vertrek bij Anderlecht? "Als ik mag spelen, dan blijf ik zeker", zo zegt hij stellig.

"Wil Anderlecht opnieuw aan de titel helpen"

Nu zondag ontvangt Anderlecht Club Brugge. Een ploeg waar Suarez goede herinneringen aan overhoudt. "Vorig seizoen heb ik in Brugge de goal van de titel gemaakt. Maar wat graag zou ik Anderlecht daar opnieuw aan helpen", aldus de Argentijn.

"De groep wil die titel, ik wil de titel. De motivatie is bijzonder groot. Ons vertrouwen was de laatste tijd niet zo bijster groot, ik denk dat die gepakte penalty tegen Lokeren de déclic vormde. Vanaf dat moment hebben de spelers zichzelf ingeprent: wat hier ook gebeurt, wij moeten en zullen winnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.