Vader Lukaku: "Titel is Romelu's enige obsessie"

WOENSDAG, 27 APRIL 2011, 13:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku is net op tijd weer in topvorm om Anderlecht aan de titel te helpen. Dat heeft ook zijn vader opgemerkt. "Hij heeft een mindere periode gekend, maar de laatste weken gaat het beter", zo vertelt vader Roger.


Hoewel de jonge spits veel kritiek kreeg tijdens zijn mindere periode, twijfelde Roger Lukaku nooit aan zijn zoon. "De mensen oordelen snel", zo klinkt het in Het Laatste Nieuws. "En hoe dichter je bij de top zit, hoe sneller geoordeeld wordt. Gaat het goed met Anderlecht? Dan is Romelu goed. Gaat het minder goed? Dan wordt al snel gezegd dat Romelu zijn niveau niet haalt."

Tegen Lokeren zagen we alvast weer de beste Lukaku aan het werk. Een doelpunt, een assist en vele knappe acties. Bovendien werkte hij zich ook de pletter voor het team. "Romelu weet wat zijn trainer vraagt. Er zijn geen mirakels. Romelu is een groot professional en leeft daar ook naar. Op dat vlak kan ik alleen maar 'chapeau' zeggen."

"Transferverhalen? Dat is voor zijn manager"

Intussen vullen de kranten zich weer met transferverhalen over Lukaku. Vader Roger houdt de boot af. "Voor dat soort zaken moet je bij zijn manager zijn. Mijn enige zorg is dat Romelu zich goed voelt in het hoofd. Hij moet niet denken aan een transfer."

"Romelu heeft maar één obsessie: de titel. Ik heb hem gezegd dat hij moet zorgen dat hij door de grote deur vertrekt bij Anderlecht", aldus Roger. "Waarmee ik niet gezegd heb dat hij na dit seizoen vertrekt. We zullen dan wel zien wat we doen. Sowieso heeft Romelu nog een contract voor vier jaar bij Anderlecht. Maar nu eerst de titel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.