Proto en Copa sluiten opnieuw vrede

WOENSDAG, 27 APRIL 2011, 13:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Doelmannen Silvio Proto en Boubacar Copa hebben hun vete van zondag bijgelegd. "Copa belde me gisteren op", zo liet Proto weten. Bij Copa klinkt hetzelfde geluid: "Ook voor mij is de bladzijde omgedraaid."


Proto probeerde maandag al om Copa te bellen om de zaak uit te klaren, maar kreeg de Lokeren-doelman toen niet vast. "Toen hij hoorde dat ik hem probeerde te bellen, kreeg ik zelf telefoon van hem", zegt Proto in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. "Hij apprecieerde mijn initiatief."

Volgens de Anderlecht-doelman hebben de twee nu alles uitgeklaard. "Wat zondag gebeurde, berustte vooral op een misverstand. Het is vooral jammer omdat we beiden fairplaykeepers zijn en vinden dat dit ons imago niet mag schaden. We besloten de bladzijde om te draaien."

Ook Copa benadrukt dat alles weer koek en ei is. "Wat zondag gebeurd is, is vergeten. Wij keepers zijn eigenlijk een grote familie. Ook voor mij is de bladzijde omgedraaid. Ik wil over andere dingen praten met Silvio."

Bondsparket

Voor beide spelers mag de zaak dan wel geklasseerd zijn, voor het bondsparket is het dat nog niet. De vierde official heeft zondag een rapport opgesteld van wat er zich heeft afgespeeld. In dat rapport is sprake van verbale en fysieke agressie van beide spelers.

Volgens Gazet van Antwerpen zal het bondsparket het dossier nog bekijken. Dit gebeurt ten vroegste vrijdag.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.