Broos: "Lukaku enige kampioenenmaker"

WOENSDAG, 27 APRIL 2011, 13:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de laatste fase van het kampioenschap zoeken alle clubs naar spelers die opstaan om de titel binnen te halen. Volgens Hugo Broos loopt er bij Anderlecht maar één zo rond: Romelu Lukaku. "Er vertrok verder te veel kwaliteit."


Dat Broos enkel Lukaku ziet als speler die het verschil kan maken, heeft een reden. "Eigenlijk hoort ook Biglia in dit rijtje thuis, maar blijkbaar is hij na zijn blessure niet in de beste conditie", aldus Broos in Het Nieuwsblad. "Legear idem dito. Lukaku is de enige speler die je echt als bepalend kunt beschouwen."

"Dit kan misschien armtierig overkomen, maar is een logisch gevolg van de kwaliteit die Anderlecht liet gaan. Van Damme, wiens mentaliteit een ploeg kan meetrekken, Boussoufa met zijn technisch vernuft en Polak, die daartussenin zit."

Toch blijft Anderlecht voor Broos titelkandidaat nummer één. "Ik gun het Genk van harte, maar ik denk dat Anderlecht beter bestand is tegen de toenemende druk dan de jonge ploeg van Genk."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.