Tottenham en Man. City strijden om Lukaku

WOENSDAG, 27 APRIL 2011, 12:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Het Nieuwsblad is het 99 procent zeker dat Romelu Lukaku na dit seizoen een contract tekent bij een Engelse club. Tottenham en Manchester City zouden in pole positie liggen, terwijl de interesse van Chelsea wat bekoeld is.


De krant meldt dat bij Anderlecht niemand wil communiceren over de transfer, maar dat de club wel weet heeft dat Tottenham 22 à 23 miljoen op tafel wil leggen voor de bijna 18-jarige spits. Sommigen menen zelfs dat het bod al effectief is uitgebracht. De Spurs waren alleszins wel aanwezig tijdens de thuiswedstrijd tegen Genk en zagen hoe Lukaku een sterke match speelde aan de zijde van Veselinovic.

Miljardenclub Manchester City ligt evenwel op vinkenslag. De Citizens zouden de enthourage van Lukaku al benaderd hebben en de aanwezigheid van Vincent Kompany betekent een serieus pluspunt voor City. Bovendien heeft deze club een goede traditie met Belgen. De laatste tien jaar verdedigden ook Geert De Vlieger, Daniël Van Buyten en Dedrick Boyata de kleuren van City.

Chelsea van zijn kant zou zich niet meer mengen in de strijd om Lukaku. Hoewel Didier Drogba deze zomer mogelijk vertrekt, geven de Blues de voorkeur aan een ervaren spits als vervanger.

Aan de krant Tuttosport vertelde Juventus ook al geïnformeerd te hebben naar Lukaku. Ze kregen echter als antwoord dat Lukaku volgend seizoen naar de Premier League zal trekken. (HLN)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.