Kudimbana: "Cercle was de juiste keuze"

DINSDAG, 26 APRIL 2011, 15:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Doelman Nicaise Kudimbana (24) speelde dit weekend bij Cercle Brugge zijn eerste wedstrijd in eerste klasse. De vereniging huurt de Congolees sinds februari van Anderlecht. "Maar wat mijn toekomst brengt, weet ik nog niet."


Cercle haalde Kudimbana buiten de transferperiode om de blessure van tweede doelman Coppens op te vangen. Omdat ook Verbist dit weekend niet kon spelen, kon Kudimbana debuteren. "Ik kan met genoegen op mijn optreden terugblikken", zo zegt hij vandaag in de kranten.

"Ik weet dat ik tijdens de eerste helft uit de bocht ging toen ik die bal wilde inspelen en ik enkel maar een speler van Mechelen (Ibou, nvdr.) bereikte. Gelukkig heb ik hem nog die bal uit de voeten kunnen halen maar ik was echt heel kwaad op mezelf en ik heb van pure woede een diepe put in de grasmat geklopt."
"Werd hier heel goed opgevangen"

Bij Cercle voelde Kudimbana zich naar eigen zeggen vanaf het begin heel goed. "Het is onvoorstelbaar hoe goed ik hier opgevangen. Ik was hier onmiddellijk één van de jongens, het is echt een heel hechte groep."

Ook over het sportieve niveau is hij zeer te spreken. "Ik had natuurlijk al een en ander meegemaakt bij Anderlecht want ik had daar toch met mannen als Silvio Proto getraind. Wel, het niveau van de trainingen hier moet zeker niet onderdoen. Die keeperstrainer weet echt waar hij mee bezig is en Bram Verbist is een klasbak."

"Weet nog niet waar ik volgend seizoen speel"

Cercle huurt Kudimbana tot het einde van het seizoen. Een terugkeer naar Anderlecht zit er echter niet meer in. "Mijn contract bij Anderlecht loopt af, dus ik ben straks een vrije speler. Hoe het nu verder moet weet ik niet."

"Ik zal voetballen weet ik niet en ik ben er ook niet echt mee bezig. Ik heb mijn manager gevraagd een radiostilte in acht te nemen voor de verdere plannen", zo besluit de Congolese doelman die zich bij Anderlecht nooit kon doorzetten.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.