Overzicht resultaten verhuurde spelers

DINSDAG, 26 APRIL 2011, 14:54 - Garrincha

Van het legioen huurlingen dat Anderlecht heeft uitgestuurd kwamen er dit weekend weer heel wat in actie. Zo maakte Nicaise Kudimbana zijn debuut voor Cercle en kwamen Iakovenko, Bulykin en Siani tot scoren. Het overzicht.

Cercle Brugge: Reynaldo en Nicaise Kudimbana
Geen Reynaldo in actie tegen KV Mechelen. Voor hem zit het seizoen erop nadat hij deze week een spierscheur op liep. Wie wel bijdroeg aan de 3-1 overwinning was doelman Kudimbana. Hij maakte zijn debuut in de hoogste klasse en speelde een sterke partij.

Lierse: Victor Bernardez
Tegen Sint-Truiden (1-1) speelde Bernardez de hele wedstrijd centraal achterin.

Westerlo: Sacha Iakovenko
Een doelpunt van Iakovenko was voldoende voor Westerlo om met 1-0 te winnen van Germinal Beerschot. Bijna scoorde hij ook een tweede keer, maar zijn bal werd van de lijn gekeerd. Zeven minuten voor tijd werd hij vervangen.

Germinal Beerschot: Nemanja Rnic en Junior Kabananga
In dezelfde partij speelde Rnic negentig minuten mee. Kabananga zat niet in de selectie.

Zulte-Waregem: René Sterckx
Sterckx is out tot het einde van het seizoen.

Eupen: Pablo Chavarria:
Na een 2-2 gelijkspel tegen Charleroi is Eupen, met Chavarria de hele partij tussen de lijnen, zeker van de eindronde met tweedeklassers. Daarin moet het nu proberen in eerste klasse te blijven.

Charleroi: Hernan Losada
Bij Charleroi speelde (90’) en erg sterke partij, maar ook hij kon zijn team niet redden. Een kwartier voor tijd miste hij een goede kans, maar anderzijds ontsnapte hij ook aan rood. Hij kreeg wel een gele kaart. Een spandoek "Cordaro, Losada, Riou: respect" toont wel aan dat de Charleroi-fans Losada als één van de weinige lichtpunten zagen dit seizoen.

ADO Den Haag: Dmitri Bulykin
In de strijd om Europees voetbal deed ADO een slechte zaak. Tegen Twente werd met 1-2 verloren. Het thuisdoelpunt kwam op naam van Bulykin, die de hele partij speelde. Het was zijn negentiende van het seizoen, waarmee hij er één minder heeft dan topschutter Junker van Roda JC. ADO krijgt op de vijfde plaats nu het gezelschap van Roda.

NEC Nijmegen: Thomas Chatelle
In de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Groningen mocht Chatelle 23 minuten voor tijd invallen.

FC Brussels: Sébastien Siani
Met een nieuwe zege, de zesde op rij, staat Brussels op een zucht van de redding. Een gelijkspel volgende week volstaat. Het voorbije weekend werd met 0-4 gewonnen tegen Heist. Siani scoorde het derde doelpunt, zijn zevende dit seizoen.

Union St-Gillis: Olivier Mukendi en Renan Boufleur
In derde klasse werd er dit weekend niet gevoetbald.