Legear: "4-4-2-systeem ligt me wel"

DONDERDAG, 21 APRIL 2011, 13:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het was Jonathan Legear die met een perfecte hoekschop Juhasz de 1-1 aanbood. Anderlecht zat meteen weer in de match. "Nadat we het evenwicht hersteld hadden, hadden we hier eigenlijk kunnen winnen", zo vond Legear.


De ommekeer kwam er volgens de rechterflankspeler nadat Anderlecht opnieuw in een 4-4-2 ging spelen. "Toen we naar dat systeem weer overstapten, begon het beter te lopen", aldus Legear in Het Nieusblad. "Als de centrumspitsen twee verdedigers bezighouden, dan is er op de flank meer ruimte voor dribbels en voorzetten. Ik heb een paar goeie voorzetten geven. Dit systeem ligt mij wel."

Aan het einde van de rit bleef Anderlecht echter wel achter met slechts één punt. Hierdoor kan Standard vanavond op gelijke hoogte komen. "We moeten nog niet te veel kijken naar het klassement. De strijd zal duren tot de laatste speeldag en Standard en Genk zullen de grootste concurrenten zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.