Jacobs: "Maakten soms verkeerde keuzes"

DONDERDAG, 21 APRIL 2011, 13:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

"De eerste 25 minuten startte AA Gent furieus", zo begon Ariël Jacobs zijn analyse van de wedstrijd. "In tweede helft waren we toch fysiek en mentaal de betere. Maar soms maakten we de verkeerde keuzes."


Vooral in de rug van de Gent-defensie lag er volgens Jacobs geregeld ruimte. "Daar waren ze inderdaad te pakken", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "In de tweede helft kregen we trowuens enkele achtien-karaats-mogelijkheden. had gewoon moeten scoren. Ik stel me ook vragen bij het afgekeurde doelpunt van Lukaku."

Dat het uiteinlijk 1-1 bleef, vond Jacobs billijk. "Net als tegen Standard en Brugge begonnen we slap. De vraag is dan ook of dit te maken heeft met de tegenstander, dan wel met onszelf. Was Gent zo sterk, of wij op dat moment niet goed genoeg? Gent had echter veel energie verbruikt, daarna zijn we teruggekomen. Daarom noem ik dat op zijn minst een verdiend punt."

Feit is wel dat Anderlecht weer niet kon winnen op verplaatsing en in de play-offs nog maar 4 op 12 haalde. "Oké, maar de samenstelling is heel anders dan vorig jaar. Je moet in je analyse trouwens ook de kansen van de eerste dertig matchen erbij nemen. Anders heeft het geen zin."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.