"Mijn hoofddoel? Trainer van Anderlecht worden"

WOENSDAG, 20 APRIL 2011, 13:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Intussen is het een goed jaar geleden dat Nicolas Frutos afscheid nam van het voetbal. Hij keerde terug naar Argentinië, maar blijft Anderlecht op de voet volgen. Het Nieuwsblad zocht hem op voor een lang gesprek.


Sinds zijn afscheid is Frutos aan de slag als coördinator van de jeugdploegen van Union Santa Fé, hem als gegoten zit. Ook Anderlecht bood hem vorige jaar deze functie aan, maar daarvoor paste Frutos.

"Wanneer je je heel slecht voelt, keer je terug naar je roots. Ik wilde aan een nieuw leven beginnen, ver weg van de omgeving waar ik een schitterende tijd heb beleefd en waar het ook misging. Het zou te veel pijn gedaan hebben om mijn ploegmaats te zien spelen en zelf aan de zijlijn te moeten staan."

Met zijn gezondheid gaat het intussen goed, zo vertelt Frutos. "Mijn lichaam is volledig in orde, ook aan mijn voet ondervind ik geen hinder meer. Wandelen is geen enkel probleem. Ik mag echter geen sport meer beoefenen, behalve fietsen en zwemmen. Topsport is voor altijd uitgesloten."

"Anderlecht is mijn tweede thuis"

Uiteraard belandt het gesprek al snel bij het onderwerp Anderlecht. Frutos steekt niet weg dat zijn hart nog steeds klopt voor paars-wit. "Sporting is echt mijn tweede thuis. Mijn hoofddoel blijft om binnen enkele jaren bij Anderlecht als trainer aan de slag te gaan", zo vertelt hij.

Intussen voert hij soms al scoutingsopdrachten uit voor de club. "We zijn daar vrij snel mee begonnen. Union de Santa Fé en Anderlecht zijn ook van plan om een samenwerking op te starten, met mogelijke uitwisseling van spelers. Hopelijk worden beide clubs er beter van."

"Ik volg Anderlecht nog via livestream en radio"

Vanuit Argentinië volgt de oud-spits op de voet de prestaties van 'zijn' Anderlecht. "Ik probeer via livestream de matchen mee te pikken en ik luister naar de radio", legt hij uit. "Vrienden sturen me sms'jes vanuit het stadion. Ik volg de ploeg voortdurend. Eigenlijk elke dag."

Hij is er dan ook zeker van dat Anderlecht volgende maand opnieuw kampioen wordt, ook zonder Boussoufa. "Hij heeft veel betekend voor de club, maar Anderlecht is niet alleen Boussoufa. Ze beschikken over voldoende kwaliteit in de kern om zijn vertrek te kunnen opvangen en landskampioen te worden."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.