Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

WOENSDAG, 20 APRIL 2011, 13:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond moet Anderlecht tegen AA Gent bevestigen dat de prestatie van vrijdag tegen Genk geen toevalstreffer was. De kans Ariël Jacobs voor dezelfde elf kiest is echter klein. Kanu en Veselinovic moeten vrezen voor hun plaats.


"Always change a winning team", zo klonkt het verrassend toen Jacobs gisteren gevraagd werd of hij ook tegen Gent in een 4-4-2 zou spelen, zoals Anderlecht vrijdag tegen Genk deed. Hij twijfelt of zijn team met Veselinovic naast Lukaku op verplaatsing wel over voldoende evenwicht beschikt.

"De omstandigheden en de tegenstander zijn anders dan vrijdag. Ik zou Lukaku, De Sutter, Veselinovic, Legear, Suarez en Kanu graag allemaal opstellen, maar je moet evenwicht behouden in je ploeg", aldus Jacobs. "Tegen Genk was het goed, maar ik heb niet het eureka-gevoel dat ik het nu gevonden heb, maar dat heb ik nooit. Iedere wedstrijd blijft puzzelwerk, ik ga niet uit van een geijkte veldbezetting."

De kans lijkt dus groot dat Veselinovic moet wijken voor Suarez en Jacobs opnieuw voor een 4-3-3 kiest. Op het middenveld zou Kouyate dan weer in de ploeg komen ten nadele van Kanu. Over hem twijfelt Jacobs of hij al twee wedstrijden op vijf dagen aankan na vier weken inactiviteit. "Tegen Genk zat Kanu na 25 minuten al over zijn grenzen. Normaal had ik hem tijdens de rust al moeten vervangen."

Aftrap: 20u30
Stadion: Jules Otten-Stadion
Scheidsrechter: Johan Verbist

: : : AA GENT : : :

Mogelijke opstelling: Boeckx; Grondin, Suler(?), Arzo, Wallace; Thijs, Jorgensen, Ljubijankic; El Ghanassy, Coulibaly, Soumahoro
Invallers: Bruzzese, Baric, Wils, Mboyo, Hanstveit, Smolders, Conte, De Smet

Geblesseerd: Jorgacevic, Lepoint, Myrie
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Coulibaly, Suler, El Ghanassy, Baric
Opmerkingen: In doel moet Boeckx mogelijk plaats ruimen na zijn twee blunders tegen Standard. Bruzzese, ex-Anderlecht, zou dan in de ploeg komen.

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto; Gillet, Mazuch (?), Juhasz, Lecjaks; Kouyaté, Biglia, Kljestan; Legear, Lukaku en Suarez
Invallers: Schollen, Diandy, Kanu, Seck, Marecek, Veselinovic, Wasilewski, Cordier

Geblesseerd: Badibanga, Deschacht, De Sutter
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Kljestan, Suarez, Marecek
Opmerkingen: Mazuch (overbelasting) trande gisteren voor het eerst in vier dagen weer mee. Vandaag moet blijken of hij kan spelen.

Vorige jaren:
2010-2011: 1-2
2009-2010: 1-3
2009-2010: 2-2
2008-2009: 1-2
2007-2008: 2-3
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 80%
Verlies: 0%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 55.36%
Verlies: 21.43%
Gelijk: 23.21%





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.