"Hopelijk was Genk begin van een mooie reeks"

DINSDAG, 19 APRIL 2011, 21:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs hoopt dat Anderlecht morgen de goede lijn kan verder trekken. "Onze groep was er zich van bewust dat het in het begin van de play-offs niet goed was", zo zei hij vanmiddag. "Er was ontgoocheling, frustratie en woede."


"Ontgoocheling omdat we de bonus die we in de reguliere competitie bij elkaar hadden gespeeld, meteen zagen smelten als sneeuw voor de zon, frustratie omdat we heel goed wisten dat we bijvoorbeeld met een 4 op 6 al heel wat verder hadden gestaan en woede omdat we beseften dat de fout bij onszelf lag, we alleen waren verantwoordelijk voor die mislukte start", zo vertelde hij op zijn gebruikelijke persconferentie.

De Anderlecht-coach hoopt dan ook dat zijn groep het vertrouwen heeft terug gevonden. "Vertrouwen is en blijft relatief. Als het gewoon een knop zou zijn die je maar aan hoeft te zetten, zou het makkelijk zijn. Zoals we vrijdag hebben gezien kan het allemaal heel snel keren in een bepaalde richting, maar niemand kan echter garanties geven naar de volgende matchen toe."

"Het enige wat je kan hopen, is dat Genk het begin is van een mooie reeks", aldus Jacobs, die beseft dat de rit nog lang is. "Iedereen kan winnen van iedereen. We spelen nu alleen maar topmatchen en we zullen er zelf elke wedstrijd opnieuw moeten staan. We zullen geconcentreerd moeten voetballen en de ploeg die fysiek en mentaal het beste recupereert in de komende acht weken, die maakt volgens mij veel kans om uiteindelijk te zegevieren in de titelstrijd."

Bron: RSCA.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.