"Maak van Veselinovic geen Koller of Frutos"

MAANDAG, 18 APRIL 2011, 16:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dalibor Veselinovic speelde vrijdag een erg sterke partij en hier en daar wordt hij al vergeleken met Jan Koller of Nicolas Frutos. Veel te vroeg, zo vinden zijn ex-coach Chris Van Puyvelde en ex-ploegmaat Vedran Runje.


"De vergelijking met Frutos of Koller zal alleen maar voor extra druk zorgen", zo vertelt Van Puyvelde, die Veselinovic bij Brussels onder zijn hoede had, in Het Nieuwsblad. "Die jongen moet zich in alle rust kunnen ontwikkelen."

Vedran Runje, die met Veselinovic samenspeelde bij Lens, beaamt dit. "Maak van Veselinovic nog geen Koller. Ze hebben een gelijkaardige lichaamsbouw, maar Dabo moet alles nog bewijzen. Koller was een spits van wereldklasse. Tel maar eens zijn matchen als international."

Van Puyvelde: "Veselinovic kan wegen op een verdediging"

Als zijn oud-trainer weet Van Puyvelde trouwens als geen ander wat de sterke punten van Veselinovic zijn. "Met hem kan je diep voetballen. Hij is niet alleen groot waardoor hij veel ballen kan aanpakken, hij heeft ook goeie voeten en is behoorlijk snel. Hij kan echt op een verdediging wegen."

"Tegen Genk speelde hij simpel: bal aanpakken en afleggen. Maar eenvoudig voetballen is dikwijls het moeilijkste. Bij Brussels speelde hij soms te individueel, maar in tweede klasse rendeerde dat. Bij Anderlecht kan hij dat niet maken."

Volgens Van Puyvelde was het trouwens meteen duidelijk dat de Serviër niet lang bij Brussels zou blijven in tweede klasse. "Na één week bij Brussels heb ik Dabo al gezegd dat hij hoger kon mikken. Ik wist dat zijn niveau nog kon stijgen als hij op training zou samenspelen met toppers zoals bij Anderlecht. Mentaal is hij heel sterk."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.