Bölöni of Nederlander om Jacobs op te volgen?

WOENSDAG, 13 APRIL 2011, 20:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Is Ariël Jacobs bezig aan zijn laatste weken als Anderlecht-trainer? Volgens RTBF circuleren in Anderlecht verschillende namen om volgend seizoen trainer te worden. Laszlo Bölöni is er één. Ook drie Nederlanders worden genoemd.


Als Anderlecht aan het einde van het seizoen geen Europees voetbal haalt, komt er na 3,5 jaar waarschijnlijk een einde aan het tijdperk-Jacobs. Eén van de kandidaten om hem te op te volgen is Laszlo Bölöni. De Roemeen, die in 2009 kampioen werd met Standard, is nu trainer van het Franse Lens. Hij staat er voorlaatste en als Lens zakt, wordt zijn contract ontbonden.

Behalve Bölöni, circuleren ook de namen van de Nederlanders Martin Jol, Co Adriaanse en Huub Stevens. Jol werd in november ontslagen bij Ajax en zit sindsdien zonder club, Stevens moest vorige week opkrassen bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg en Adriaanse staat op het punt om de olympische ploeg van Qatar te verlaten.

Als Jacobs moet wijken als coach, betekent dit niet noodzakelijk zijn einde op Anderlecht. Mogelijk kan hij, zoals voorzien toen hij bij Anderlecht aankwam, technisch directeur worden, een functie die paars-wit nu nog niet heeft. Ook bij de voetbalbond zou er mogelijk een plaatsje vrijkomen voor hem. Technisch directeur Michel Sablon gaat daar binnenkort op pensioen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.