Ook financieel boekt Anderlecht stevig verlies

WOENSDAG, 13 APRIL 2011, 13:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft tussen januari 2007 tot december 2009 maar liefst negen miljoen euro verlies geleden. Dat blijkt uit cijfers die Het Nieuwsblad vandaag publiceert. Volgens Anderlecht gaat het om "uitzonderlijke afschrijvingen".


Om de negatieve cijfers te verklaren, verwijst Anderlecht naar de investeringen in het jeugdopleidingscentrum van Neerpede. Bovendien legde het ook al geld opzij voor de verbouwing van het Constant Vanden Stockstadion. Investeringen die zich op termijn zullen terugbetalen in de vorm van nieuwe Lukaku's en meer ticketverkoop. Anderlecht wil dan ook benadrukken dat het financieel geen problemen heeft. "Verlies betekent niet dat we grote schulden hebben", zo klinkt het.

Ondanks de rode cijfers, blijft Anderlecht financieel wel de nummer één in België. Het heeft een budget van 35 miljoen euro, nummer twee Standard heeft tien miljoen euro minder. Ook op het vlak van loonmassa staat Anderlecht nog steeds bovenaan. Paars-wit betaalt jaarlijks 19,5 miljoen euro aan salarissen. Club Brugge en Standard komen hier wel met reuzesprongen dichterbij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.