Degryse: "Lukaku moet zwaktes verbeteren"

ZATERDAG, 9 APRIL 2011, 17:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht staat morgen voor een belangrijke wedstrijd. Dat weet ook Marc Degryse. "Als het zondag verliest op Club Brugge, dan is het voor het eerst sinds lang crisis. Vooral mentaal zou een nieuwe nederlaag een catastrofe zijn."


"Anderlecht moet tegen Club voetballen als een vernederde kampioen. De vraag is alleen of ze daartoe in staat zijn", zo vertelt de oud-speler van beide ploegen in La Dernière Heure. "Jacobs zal geen onnodige risico's nemen, maar voorzichtigheid zal de zaken ook niet oplossen. Anderlecht moet met lef spelen en de match meteen in handen nemen."

Nu Tom De Sutter out is, komt aanvallend alle druk weer op de schouders van Romelu Lukaku te liggen. Maar ook die zoekt al even naar zijn beste vorm. ""Hij is onherkenbaar, maar laat ons niet in paniek slaan. Hij is nog altijd geen 18 jaar. "Wat mij het meest verontrust, is dat er geen beterschap is op zijn zwakke punten. Lukaku teert op zijn kracht en snelheid, maar moet dringend aan zijn techniek werken."

"Anderlecht vergist zich met El Ghannasy"

Voor volgend seizoen denkt Anderlecht aan Yassine El Ghanassy om meer creativiteit in de ploeg te brengen. Een goed idee? "Als Anderlecht in hem de vervanger van Boussoufa ziet, dan vergist het zich", is Degryse van oordeel.

"Boussoufa stond veel verder toen hij AA Gent verliet, zowel op als naast het veld. Bij Anderlecht moet je niet elke week, maar elke dag presteren. El Ghannasy moet professioneler worden."

Wie moet Anderlecht dan wel halen als deze zomer? "Ik zou paars-wit aanraden Mertens te halen bij FC Utrecht", aldus Degryse.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.