Crasson: "Met deze spelers moet het beter"

ZATERDAG, 9 APRIL 2011, 11:53 - Legear13
Anderlecht-Online No Image Found

Als het van oud-Anderlecht-verdediger Bertrand Crasson afhangt, houdt paars-wit na dit seizoen grote kuis. Ariël Jacobs moet plaats ruimen als coach, zo vindt hij, en ook Biglia en Lukaku kunnen beter vertrekken.


Crasson ziet het voor Anderlecht niet goed aflopen in de play-offs. "Zelden zo'n zwak Anderlecht gezien als tegen Standard. Dat was echt niks. Als het zo voortgaat, wordt Anderlecht zeker geen kampioen", zo vertelde Crasson, die ook Belgacom-analist is, aan Sporza.

"Anderlecht heeft misschien versterking nodig, maar met deze spelers moet je ook beter kunnen. Een 4-3-3-systeem past niet bij Anderlecht. Altijd met twee verdedigende middenvelders zoals Lucas Biglia en Cheikhou Kouyate, sorry, maar dat is te veel".

"Met alle respect voor de tegenstander, maar je moet wel scoren, hé. Daarom is een systeem met twee aanvallers beter, zeker op eigen veld. Anderlecht moet eigenlijk altijd in 4-4-2 spelen."

Uit het interview is af te leiden dat de problemen zich niet enkel op het tactisch vlak afspeelt. "Er zijn ook te veel spelers die niet renderen, zoals een Ondrej Mazuch of Lukas Marecek. Legear wil weg en presteert niet goed. Misschien is het tijd om ook Lucas Biglia te laten vertrekken. En misschien moet Anderlecht Romelu Lukaku zo snel mogelijk verkopen. 20 miljoen is uniek, maar dan moet hij wel dringend anders gaan presteren."

"Het probleem bij Anderlecht is ook de kassa. Dalibor Veselinovic werd met veel bombarie gehaald tijdens de winter, maar dat is geen directe versterking. Nabil Dirar bijvoorbeeld, dat zou een aanwinst zijn. Een trainer die met hem kan omgaan, kan hem vooruitgang laten boeken."

"Het wordt moeilijk voor Jacobs om de ploeg nog verder uit te bouwen. Je moet resultaten halen: elk jaar of twee jaar op drie de titel pakken en ook tamelijk ver geraken in de Europabeker. Dat is niet het geval."

"De afgelopen seizoenen werd Anderlecht elke keer meteen uitgeschakeld in de Champions League en dat vind ik heel zorgwekkend. Dit kan niet blijven duren. Er moet iets veranderen."

"Jacobs is een werker. Hij moet bij de club kunnen blijven, maar dan als technisch directeur. Want zo kan het niet meer verder, er moet iets veranderen. Wie straks dan kampioen wordt? Genk, Standard of Gent", concludeert Crasson.

Bron:Sporza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.