Anderlecht-spelers ontmoeten Buso-leerlingen

VRIJDAG, 8 APRIL 2011, 15:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

36 leerlingen van de Buso Heemschool 2 uit Neder-Over-Heembeek, leerlingen met een mentale en/of fysieke handicap, gingen gisteren op bezoek bij de spelers van Anderlecht. De ontmoeting was het slotstuk van een project.


"De leerlingen stonden de afgelopen weken, onder begeleiding van de leerkrachten, zelf in voor de hele organisatie", zo vertelt een leerkracht van de school in Het Laatste Nieuws. "Zo kregen ze de taak informatie op te zoeken over de voetbalclub op het internet, stelden zelf het routeschema op om met het openbaar vervoer in Anderlecht te geraken en werkten intens aan de vaardigheden hoe ze zich persoonlijk moeten voorstellen aan de spelers."

Het idee om dit project te organiseren ontstond toen een leerkracht opmerkte dat veel leerlingen de dag nadat Anderlecht op tv was, stralend toekwamen op school, sommigen zelfs gehuld in een paars-wit shirt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.